Az AUSA története

Ausa kisautók
miniautó az Ausatól

Ausa történelem

Az AUSA egy igazi sikertörténetet tudhat magáénak, melyet 4 barát valósított meg 1956-ban. Az eredmény: 5 kontinensen, 90 országban, 500 disztribútor segítségével kiépített kereskedőhálózat.

1956 – A négy barát: Maurici Perramon, Antoni Tachó, Guillem Tachó és Josep Vila megalapította az AUSA (Automóviles Utilitarios Sociedad Anónima) céget, azzal a céllal, hogy PTV gyártmányú kisautókat gyártsanak. 1961-ig összesen 1100 db. kisautót adtak el, melyek már AUSA technológiával készültek; az évek folyamán a PVT a kényelem és minőség szimbólumává vált.

1961 – egy egybehangzó döntést követően a gyártást az építőiparban használatos dömperek felé irányították. Az építőiparban elterjedt eszközt egyszerűen csak „Ausának” nevezték.

1967 – A világ első terepjáró targoncájának gyártása. A CE 800, 800 kg teherbírású terepjáró targonca egy fontos mérföldkő volt a cég életében.

1969 – Megkezdődik a nemzetközi terjeszkedés. A világpiacra lépés első színhelye Perpignan (Franciaország) volt; itt nyitotta meg első leányvállalatát az AUSA.

1977 – 2002

1977 – Export más földrészekre. Az európai sikereken felbuzdulva Afrikában és Dél-Amerikában is bevezették az AUSA építőipari dömpereket.

1982 – A modellek fejlesztésének köszönhetően az AUSA piacra dobta a DV15-ös multifunkciós modellt, mely modell sikere meghatározta a következő évtizedek történéseit.

1988 – Ebben az évben az AUSA leányvállalatot nyitott az Egyesült Királyságban, továbbá az európai piacon való terjeszkedés érdekében nemzetközi vásárokon kezdett részt venni.

2000 – Innovációs törekvések éve. A társaság ismét egy lépéssel tovább haladt a fejlesztések terén: új villás targoncát dobott a piacra, amely már hidrosztatikus sebességváltóval és ergonomikus, többfunkciós joystickkal rendelkezik.

2002 – A cég újabb területeket hódít meg. Németországban nyitott leányvállalatot a kedvező gazdasági körülmények és a közép-európai piacon való részvétel érdekében.

1977 AUSA dömperek
régi Ausa
Ausa targoncák fejlesztése

Napjainkban

Az AUSA 90 országban, 5 kontinensen, 500 viszonteladón keresztül évente több mint 10 000 új gépet állít munkába. A Pagát Gold Zrt. 4 éve forgalmaz AUSA tereptargoncákat, továbbá rövidtávú bérflottában az AUSA terepes homlokvillás vagy teleszkópos targoncái bérbe vehetőek